Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
هر آنچه که باید در مورد مراحل ارتودنسی دندان بدانیم | دکتر دندانپزشکی محسن حسینی

هر آنچه که باید در مورد مراحل ارتودنسی دندان بدانیم

ارتودنسی نوعی درمان دندان پزشکی است که به علت بهم ریختگی دندان‌ها، نبود فضای کافی در فک و عدم قرارگیری درست دندان‌ها در کنار هم از این روش استفاده می‌کنند تا هم دندان‌ها ظاهر مناسبی پیدا کرده و هم در کنار هم جفت شده و مشکلاتی که قبلا در هنگام غذا خوردن در اثر برخورد دندان‌ها با هم به وجود آمده بود، برطرف شود.

مراحل ارتودنسی دندان نسبت به دیگر درمان‌های دندانپزشکی پروسه طولانی تری دارد و هدف متخصصان از درمان بهبود عملکرد دهان و دندان است.  از شما می‌خواهیم همراه ما باشید تا در مورد چگونگی روش‌های درمان ارتودنسی، ابزار‌های آن و سوالات متداول در مورد آن اطلاعاتی را در اختیارتان بگذاریم.

اگر شما و یا فرزندانتان دارای دندان‌های بی‌نظم و نامرتب هستند با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی شهرک غرب به  مدیریت دکتر محسن حسینی می‌توانید از خدمات مربوط به ارتودنسی دندان بهرمند شوید و با آسودگی خاطر مراحل ارتودنسی دندان را طی نمایید

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی یکی از کاربردی ترین و مهم ترین رشته‌های تخصصی دندانپزشکی ست که از ترکیب دو کلمه‌ی لاتین “ارتو” به معنای “راست و درست” و “دنس” به معنای دندان است و از قدیمی ترین شاخه‌های دندانپزشکی ست که از چندین سال پیش در بین مردم رایج بوده و از آن برای نظم بخشیدن به دندان‌ها وتراز کردن آن‌ها استفاده می‌کردند.

امروزه نیز به لحاظ سلامتی و زیبایی اهمیت خاصی دارد و به جهت اصلاح طرح لبخند از خدمات ارتودننسی استفاده می‌شود. موارد زیر از جمله فواید و کاربردهای ارتودنسی دندان است که با طی مراحل ارتودنسی دندان حاصل می‌شود. این موارد مهم عبارت‌اند از:

ارتودنسی دندان برای چه افرادی مناسب است؟

انجام ارتودنسی با تشخیص دندانپزشک (ترجیحا متخصص ارتودنسی) امکان پذیر است و افراد می‌توانند با مراجعه به دندانپزشکی و معینه بالینی بیمار توسط پزشک، بررسی پرونده پزشکی او در صورت نیاز به اصلاح طرح لبخند و تمایل بیمار به انجام ارتودنسی اقدام کند و یا در صورت موافق نبودن برای انجام مراحل ارتودنسی، پزشک متخصص برنامه درمانی متناسب با شرایط او را برنامه نویسی کرده و مراقبت‌هایی که در طول درمان باید انجام دهد را به او خواهد گفت. در صورت انجام ارتودنسی نیز مراقبت‌های بعد ارتودنسی را به بیمار توضیح خواهد داد.

اکثر افراد نیازمند ارتودنسی بوده، اما برخی تنها برای فک بالا یا فک پایین نیاز به ارتودنسی و طی مراحل ارتودنسی دندان دارند که تمامی این موارد با توجه به وضعیت دندان‌ها و فک شخص بیمار تعیین شده و برای او نوبت ویزیت درنظر گرفته می‌شود.

متخصص ارتودنسی کیست؟

دکتر متخصص ارتودنسی که به او “ارتودنتیست” می‌گویند، شخصی ست که بعد از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی، به مدت 3 سال در رشته‌ی خود درمان ارتودنسی آموزش دیده باشد و نسبت به دندانپزشک عمومی تجربه تحصیلی بیشتری داشته باشدو حرفه‌ی اصلی او انجام درمان‌های ارتودنسی باشد تا بتواند برای مشکلات ارتودنسی درمان بهتری ارائه دهد.

قبل از مراجعه به مطب، دقت داشته باشید دندانپزشک مورد نظر حتما متخصص ارتودنسی باشد. متاسفانه مواردی مشاهده شده‌اند که افراد بدون اطلاع قبلی از تخصص دندانپزشک، به مطب مراجعه کرده و متوجه شده اند دندانپزشک عمومی حین ارائه‌ی خدمات دندانپزشکی، به انجام خدمات ارتودنسی نیز می‌پردازد. این پزشک چون دوره‌ی ارتودنسی دندان نگذرانیده  و دانش کافی در این زمینه ندارد، ممکن است در انجام مراحل ارتودنسی دندان مهارت و تجربه لازم را نداشته باشد و برای سلامت بیمار، همچنین دندان‌های او در طی درمان مشکلاتی به وجود آید. اگر انتخاب شما مراجعه به کلینیک دندانپزشکی شهرک غرب است، از این بابت نیز آسوده خاطر خواهید بود.

ضرورت طی طول درمان مراحل ارتودنسی دندان‌ها برای اصلاح طرح لبخند

چه زمانی به ارتودنسی نیاز داریم؟

نیاز به ارتودنسی دندان فقط با تشخیص متخصص صورت می‌گیرد که با گرفتن قالب از دندان‌ها، عکس رادیوگرافی و اصلاح طرح لبخند پزشک متخصص ارتودنسی تعیین می‌کند که نیاز به ارتودنسی دارید یا نه. در صورت نیاز به ارتودنسی متخصص برنامه‌ی درمانی متناسب با شرایط بیمار را برنامه ریزی کرده و مراقبت‌های بعد ارتودنسی دندان را به او توضیح می‌دهد. معمولاً پس از اینکه دندان‌های اصلی شخص شروع به رویش کردند، و در صورت داشتن بهم ریختگی می‌توان به متخصص ارتودنسی برای طی مراحل ارتودنسی دندان مراجعه کرد.

بهترین سن برای ارتودنسی دندان چه زمانی است؟

یکی از خدماتی که دندانپزشکان کودک انجام می‌دهد ارتودنسی است که از 3 سالگی به بعد انجام می‌شود و مربوط به سن خاصی نیست و اگر دندان‌های فرزندتان نیاز به ارتودنسی دارد می‌توانید بعد از 3 سالگی برای ارتودنسی او را نزد متخصص برده و به تشخیص متخصص مراحل ارتودنسی دندان برای دندان‌های آغاز شود چرا که دوران کودکی بهترین زمان ارتودنسی برای کودکان است.

 اما با افتادن دندان‌های شیری کودک باید دندا‌ن‌های دائمی جایگزین آنها شود تا درمان ارتودنسی به درستی انجام شود پس باید شکیبا باشید تا مراحل ارتودنسی دندان به درستی انجام شود. بزرگسالان نیز اگر در دوران کودکی برای انجام درمان ارتودنسی به دندانپزشک متخصص مراجعه نکرده اند، نگران نباشند. در سال‌های اخیر آمار مراجعان بزرگسالی که برای ارتودنسی مراجعه کرده اند رو به رو رشد بوده و نتایجی که پس از گذراندن مراحل ارتودنسی دندان ارائه شده موفقیت آمیز بوده است.

آشنایی با انواع ارتودنسی دندان

به طور کلی انواع ارتودنسی در مورد استفاده مراجعان قرار می‌گیرد سه نوع است که در ادامه عنوان کرده و هرکدام را توضیح داده و به نحوه انجامشان می‌پردازیم:

بررسی ارتودنسی ثابت:

یکی از روش‌های موثر ارتودنسی، ارتودنسی ثابت است برای دندان‌هایی که به این درمان نیاز دارند. در این نوع ارتودنسی تراکت‌ها (یکی از ابزار‌های ارتودنسی که جنس آن از فولاد ضد زنگ است در جهت رفع ناهنجاری‌های دندان توسط پزشک معالج با چسب مخصوص و محکم به هر کدام از دندان‌ها چسبانده می‌شود) روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و مواد تشکیل دهنده‌ی آن بدون ضرر است. این تراکت‌ها با سیم و کش روی دندان‌ها بسته می‌شود تا فاصله بین دندان‌ها را از بین برده و به مرور زمان آنها را تراز کند. بیمارانی که از ارتودنسی ثابت استفاده می‌کنند، معمولا ماهی یک بار نزد پزشک معالج مراجعه کرده تا با معاینه‌ی او مراحل ارتودنسی دندان به درستی انجام شود.

بررسی ارتودنسی متحرک:

از دیگر انواع ارتودنسی، ارتودنسی متحرک است که از این روش مثل ارتودنسی ثابت نتیجه‌ی مطلوبی به دست می‌آید. در این روش قالبی از فک بالا و پایین ساخته می‌شود و متحرک است و موقع خوردن و آشامیدن یا مواقع دیگر می‌توانید آن را از دهان خارج کرده و بعد از مدتی دوباره روی دندان‌ها قرار دهید. یکی از مزیت‌های ارتودنسی متحرک نسبت به ارتودنسی ثابت، راحتی استفاده از آن است. از این روش اغلب برای دندان‌هایی که خرابی یا کجی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی ارتودنسی نامرئی:

این روش برای افرادی مناسب است که نمی‌خواهند ظاهر دندان‌هایشان با بستن سیم و تراکت و یا استفاده از قالب تغییر کند و یا به عقیده خودشان استفاده از دو روش قبلی، طرح لبخندشان را زشت می‌کند. در این روش قالبی نامرئی از جنس پلاستیک برای دندان‌ها ساخته می‌شود که جلب توجه نمی‌کند و متحرک است و هر موقع نیاز به خارج کردن آن بود، می‌توانید خارج بردارید. این روش هم برای کودکان و هم بزرگسالان قابل استفاده است.

تنوع روش‌های ارتودنسی دندان

طول درمان ارتودنسی چقدر است؟

طول درمان ارتودنسی به درجه‌ی شدتی که در اصطلاح تخصصی به آن “سال الکوژن” به معنای اختلالات فکی و دندانی گفته می‌شود متغیر است. هر‌چقدر این اختلالات بیشتر باشد، از بین رفتن آنها و جفت و تراز شدن دندان‌ها زمان زیادی را می‌طلبد. در مواردی پیش میاید که دندان‌ها با فاصله کنار هم قرار گرفته باشند و یا از جایی که باید روی لثه باشند بیرون زده و کج شده اند، مدت زمان درمان افزایش می‌یابد.

سن یکی از عواملی ست که در دوره‌ی درمان تاثیر‌گذار است. افراد کم سن و سال و نوجوان به این دلیل که در سن رشد هستند نسبت به بزرگسالانی که رشدشان متوقف شده، طول درمان کمتری دارند. البته در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از نخ دندان و مسواک به صورت روزانه در طول درمان تاثیر بیشتری دارد اما به طور میانگین بین 12 تا 36 ماه دوره‌ی درمان به طول می‌انجامد و افرادی که مراحل ارتودنسی درمان را شروع کرده یا می‌خواهند شروع کنند باید شکیبا باشند.

معرفی افرادی که نیاز به خدمات ارتودنسی دندان دارند

مراحل ارتودنسی دندان به چه صورت است؟

مراحل ارتودنسی دندان ممکن است در افراد مختلف بر اساس نوع دندان‌ها و نوع درمان متفاوت باشد اما به طور کلی چند مرحله‌ی ثابت دارد که می‌خواهیم به آنها بپردازیم:

1. در جلسه‌ی اول دکتر متخصص ارتودنسی دندان‌های شما را معاینه کرده و نوع درمان و مشکلات و هزینه‌ی آن را به شما توضیح می‌دهد.

2. برای بررسی بیشتر و دقیق تر و درمان بهتر و مطمئن تر از دندان‌هایتان عکس رادیوگرافی می‌گیرد.

3. دکتر ارتودنتیست شما قبل از شروع کار وضعیت دندان‌ها و لثه‌های شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و دندان‌هایی که پوسیده شده و یا آنهایی که نیاز به کشیدن داشته باشد، در ابتدا رفع می‌کند و بعد کار ارتودنسی دندان را آغاز می‌کند.

4. در آخر بر اساس نوع ارتودنسی و متناسب با شرایط دندان‌های بیمار، مختصص اقدام به انجام ارتودنسی می‌کند.

آیا ارتودنسی دندان‌ها درد دارد؟

یکی از سوالاتی که افراد در هنگام مراجعه به دندانپزشکی جهت ارتودنسی دندان می‌پرسند این است که آیا ارتودنسی درد دارد؟ که ما در جواب به آن‌ها می‌گوییم زمانی که تنظیمات مثل سیم کشی و برس بر روی دندان‌ها انجام می‌شود، در روز‌های اول مقداری درد دارد اما بعد از مدتی از بین می‌رود. به طور کلی درمان ارتودنسی جزو درمان‌هایی نیست که همراه با درد شدید باشد اما طول درمان نسبتا طولانی می‌تواند تا حدودی منجر به احساس ناراحتی و آزردگی در بیمار شود. هر چند به مرور زمان بیمار به فرآیند درمان عادت کرده و احساس بهتری خواهد داشت.

آشنایی با انواع مختلف ارتودنسی دندان و معرفی مراحل ارتودنسی دندان

هزینه درمان ارتودنسی چقدر است؟

هزینه درمان ارتودنسی با مراجعه به دندانپزشکی و زیر نظر متخصص و معاینه‌ی بیمار با توجه به مشکلات دندان مشخص می‌شود. بعضی بیماران نیاز به درمان ارتودنسی برای یک فک را دارند، اما در بعضی دیگر هر دو فک درگیر خواهد شد. برای بعضی بیماران نیاز به کشیدن دندان وجود دارد یا ممکن است قبل از شروع درمان ارتودنسی نیاز به جراحی دندان عقل باشد. همه‌ی این عوامل و بسیاری عوامل دیگر در تعیین هزینه ارتودنسی تاثیر دارند. به طور میانگین هزینه ارتودنسی  از 15 میلیون تومان شروع شده و با توجه با شرایط بیمار و نوع ارتودنسی متغیر است.

جمع بندی و سخن پایانی

در این مقاله از سایت دکتر محسن حسینی اطلاعاتی راجع به ارتودنسی دندان و مراحل آن یاد گرفتیم و دانستیم که چه کسی به انجام این کار می‌پردازد. در مورد انواع روش‌های ارتودنسی، طول درمان، زمان مناسب برای انجام این کار و این که برای چه افرادی مناسب است صحبت کردیم. حال از شما عزیزان می‌خواهیم قبل از مراجعه به دندان پزشکی اطلاعات کافی در مورد ارتودنسی کسب کرده و در مورد متخصص تحقیق کرده و بعد برای انجام ان اقدام کنید. از شما ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

دکتر محسن حسینی

متخصص بخش زیبایی

رزرو مشاوره و معاینه رایگان

دریافت وقت مشاوره و معاینه رایگان با دکتر حسینی 

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.