Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'widget_setup_for_theme' not found or invalid function name in /home/drmohse5/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324 تشخیص بیماری‌های دهان و دندان - کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی

تشخیص بیماری‌های دهان و دندان

شناخت انواع بیماری‌های دهان از جمله انواع زخم‌های دنهان، عفونت‌ها، فک و مشکلات مفصلی، مشکلات لثه و … یکی از تخصص‌‌های حساس در حوزه دندانپزشکی است. کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی با استفاده از دانش و تجربه متخصصین این حوزه خدمات تشخیص بیماری‌های دهان و دندان را ارائه می‌دهد. در ادامه به بررسی و تحلیل بعضی از بیماری‌های دهان و دندان می‌پردازیم.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان‌ها رایج‌ترین بیماری دهان و دندان‌ها بوده و بر اثر باقیماندن باکتری‌ها و اسیدهای مواد غذایی رو سطح دندان ایجاد می‌شود. این بیماری دارای سطوح پیشرفت متفاوتی بوده و هر چه دیرتر به آن رسیدگی کنیم و برای درمان آن اقدام نکنیم، عمق پوسیدگی بیشتر شده و به ریشه دندان می‌رسد. 

رعایت نکات بهداشت دهان و دندان، سبک زندگی و رژیم غذایی و عوامل ژنتیکی از جمله مواردی هستند که در ایجاد پوسیدگی برای افراد موثر هستند. برای تشخیص پوسیدگی دندان‌ها عوامل متفاوتی وجود دارد. از جمله بارزترین علائم پوسیدگی شامل احساس درد و سوزش بعد از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم و سرد و در مواردی ایجاد بوی بد دهان می‌شود.

بهترین و مطمئن‌ترین روش برای تشخیص پوسیدگی دندان‌ها و سطح پیشرفت آن، مراجعه به پزشک متخصص و عکس‌برداری از دندان‌ها است. پزشک با استفاده از ابزارهای خاص دندان‌ها را معاینه کرده و از تصاویر رادیولوژی برای بررسی قسمت‌هایی که با چشم قابل مشاهده نیستند، استفاده می‌کند.

آبسه دندان ( عفونت باکتریایی )

آبسه به دلیل تجمع چرک ناشی از عفونت های باکتریایی ایجاد می‌شود. آبسه می‌تواند داخل دندان، اطراف ریشه و یا در لثه اتفاق بیفتد. از علائم آبسه می‌تواند به درد شدید دندان، حساسیت زیاد به غذا و نوشیدنی سرد و گرم،بوی بد دهان، تورم لثه و صورت و احساس درد در نواحی مختلف صورت و گردن اشاره کرد. این علائم بسته به میزان پیشرفت این بیماری ممکن است به اشکال متفاوتی در افراد بروز پیدا کند.

آبسه می‌تواند نشان از یک عفونت خطرناک در دهان بوده و سلامت دندان،لثه، فک و در مواردی حتی سلامت عمومی افراد را تهدید کنید. بنابراین به محض احساس ایجاد این بیماری باید برای درمان مناسب اقدام کنید.

التهاب لثه ( ژنژیویت )

التهاب لثه از مراحل اولیه بیماری‌های لثه بوده و نشان از تجمع پلاک‌ها و باکتری در ناحیه لثه است. از نشانه‌های مرسوم التهاب لثه یا ژنژیویت میتوان به متورم شدن، قرمزی لثه و حساسیت آن اشاره کرد. البته در مراحل پیشرفته تر التهاب لثه می‌تواند با تغییر رنگ، خونریزی و تحلیل رفتن بافت لثه همراه باشد.

التهاب لثه از جمله بیماری‌هایی در ناحیه دهان و دندان است که اگر به موقع تشخیص و در جهت درمان آن اقدام می‌شود، عوارض و خطرات زیادی را به همراه نداشته و در صورتی که در درمان آن کوتاهی کنیم، عواقب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

دکتر محسن حسینی

متخصص تشخیص بیماری‌های دهان و دندان

blank

آفت دهان

آفت دهان یکی از بیماری‌های دهان و دندان است که بصورت زخم در ناحیه لب، روی لثه و یا حتی روی زبان ایجاد می‌شود. این بیماری خوردن و آشامیدن و صحبت کردن را برای افراد دشوار کرده و ایجاد درد می‌کند. معمولا عمر آفت دهان بین یک تا دو هفته است. و بعد از چند روز اول به مرور احساس درد در ناحیه آفت کمتر می‌شود. در صورتی که درد آفت بسیار شدید باشد و یا مدت زمان قابل توجهی باقی مانده و بهبود پیدا نکند، برای بررسی علت آن و همچنین جلوگیری از پیشرفت عامل ایجاد کننده باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. از جمله مواردی که منجر به ایجاد آفت‌های دهان می‌شوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

blank
blank

سوزش دهان

سندروم سوزش دهان یک بیماری است که با ایجاد حس سوزش مزمن و ناراحتی همراه است. این بیماری میتواند بواسطه‌ی یک عامل زمینه‌ای ایجاد شده، و یا بدون هیچ علتی پدیدار شود. در مواردی هم ممکن است تشخیص علت ایجاد آن بسیار دشوار بوده و به بررسی زیاد نیاز داشته باشه. سندروم سوزش دهان ممکن است در تمامی نواحی داخل دهان از جمله لب‌ها، لثه‌ها زبان، سقف دهان و … ایجاد شود. 

این بیماری خیلی شابع نیست ولی موارد زیر ممکن است احتمال ابتلا به آن را بالاتر ببرند.

سرطان دهان

سرطان دهان در تمام نواحی داخلی دهان می‌تواند ایجاد شود. عموما در ابتدا بصورت زخم بوده و حتی ممکن است بدون درد باشد. مشهود ترین علائم این بیماری شامل زخم‌هایی که بهبود  پیدا نمیکنند، تغییر صدا، درد در ناحیه دهان و گوشی، بلیعدن سخت و جویدن سخت غذا و بوی بد دهان به طور مداوم است. در صورتی که هر کدام از این علائم بیش از یک هفته نمایان شده باشد و از بین نرود، توصیه میکنیم به پزشک متخصص برای تشخیص علت و درمان مراجعه کنید.

از جمله عواملی که در ابتلا به سرطان دهان موثر هستند میتوان به مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، جویدن تنباکو، عوامل ژنتیکی، قرار گرفتن بیش از حد زیر نور آفتاب و ابتلا به ویروس HPV از طریق مقاربت اشاره کرد.

بیماری های قارچی دهان

بیماری‌های قارچی دهان به علت رشد قارچ دهانی به اسم کاندیدا آلبیکانس که نوعی قارچ طبیعی است، ایجاد می‌شوند. این عفونت قارچی انواع مختلفی دارد و در افراد گوناگون به اشکال مختلف عمل می‌کند. میزان رشد و تکثیر این بیماری در بدن به قدرت سیستم ایمنی بدن فرد بستگی داشته و روش‌های جلوگیری و مقابله با آن بر اساس شرایط بدنی بیمار مشخص می‌شود.

این عفونت نیز مانند اکثر بیماری‌های دهان می‌تواند در نواحی مختلف داخل دهان ایجاد شود. مشخص ترین علائم این بیماری ایجاد ضایعات و سفید رنگ داخل دهان است. در موارد حاد تر ناحیه درگیر شده ممکن است قرمز رنگ شده و با درد شدید همراه باشد.

برفک دهان

برفک دهان ممکن است در ابتدا هیچ علائمی به همراه نداشته باشد. اما با پیشرفت این بیماری و رشد عفونت لکه‌های سفید و زرد رنگ درون دهان شکل می‌گیرد. به مرور زمان ایجاد احساس درد، خشکی ناحیه دهان و لب‌ها، مشکل در بلع غذا و از دست دادن حس چشایی را به همراه خواهد داشت. اگر احساس کردید که ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشید، سعی کنید در ارتباط با سایر افراد و تماس فیزیکی احتیاط کنید. زیرا این بیماری می‌تواند از طریق ارتباط پوستی انتقال پیدا کند. همچنین ممکن است این بیماری عفونی به سایر قسمت های بدن خودتان نیز سرایت پیدا کرده و پیشرفت کنید.

 

دریافت نوبت آنلاین

برای دریافت نوبت آنلاین روی لینک زیر کلیک کنید

اگر قبلا از خدمات تشخیص بیماری‌های دهان و دندان کلینیک دکتر حسینی استفاده کرده‌اید، روی این لینک کلیک کنید.