آشنایی با ایمپلنت و انواع آن
یکی از مناسبترین راهکار برای جایگزین کردن دندان از دست رفته ایمپلنت است. اگرچه روشهای متعددی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته وجود دارد، اما به جرئت میتوانیم بگوییم که ایمپلنت بهترین راهکار مهم است که به صورت دائمی بوده و سازگاری ویژهای با فک، دهان و دندانهای شخص دارد.
ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم با خلوص بالا است که به شدت سازگار با مکانیزم بدن انسان است و به شکل میلهای بسیار باریک است که درون استخوان فک و محل از دست دادن ندان قرار میگیرد و درست مشابه دندان واقعی و طبیعی شخص است.
بررسی انواع ایمپلنت
ایمپلنتهای دندان در سایزها، طول، ابعاد و کیفیتهای مختلفی وجود دارند. ایمپلنت دندان به این صورت است که دندانپزشک متخصص پیچ مخصوص جراحی ایمپلنت را در لثه بیمار قرار داده و سپس دندان را به روی آن قرار میدهد. کاشت دندان به وسیله ایمپلنت به گونهای است که شخص میتواند به راحتی مسواک زده و مشابه دندان طبیعی از آن مراقبت نماید.
اما مسئلهای که وجود دارد انتخاب نوع ایمپلنت و روش کاشت آن است که به وضعیت دندانها، فک و استخوان فک بستگی دارد. اگر شما نیز به تازگی دندانی را از دسته دادهاید توصیه میکنیم سریعاً برای کاشت ایمپلنت از طریق کلینیک دندانپزشکی شهرک غرب اقدام نمایید.
به مرور زمان لثه شما تحلیل رفته و از طرفی سایر دندانها شروع به حرکت کرده و فضای خالی از دست رفته دندان را پر میکند و در نتیجه نظم دندانهای شما از بین رفته و ایمپلنت غیرممکن میشود. موارد زیر از جمله انواع ایمپلنت و تکنیکهای استفاده از آنها محسوب میشوند. این موارد عبارتاند از:
1. ایمپلنتهای اندواستیل
ایمپلنت Endosteal از جمله رایجترین ایمپلنتهایی است که طی دو مرحله برای بیماران کاشت میشود و شبیه به پیچهای کوچکی است که از جنس تیتانیوم هستند و در داخل فک قرار گرفته و سپس دندانهاس مصنوعی به روی ایمپلنت سوار میشوند.توجه داشته باشید که ایمپلنت دندان به صورت ثابت بوده و به هیچ عنوان متحرک نیست.
2. ایمپلنت ساپ پریواستیل
ایمپلنتهای Subperiosteal در داخل استخوان فک قرار نگرفته و معمولاً روی استخوان فک و زیر لثه قرار میگیرد و بخش از این نوع ایمپلنت بیرون از بافت لثه به منظور نگه داشتن دندانها قرار میگیرند.
چنانچه بیماری استخوانهای فک مقاومی نداشته باشد و دندانپزشک قادر به پیوند استخوان نیز نباشد از این روش برای ایمپلنت دندان بیمار استفاده میکند. جالب است بدانید که این مدل از جراحی ایمپلنت به صورت تک مرحلهای است.
3. ایمپلنت یک مرحلهای
جراحی ایمپلنت تک مرحلهای به این صورت است که پس از جراحی ایمپلنت و قرار گرفتن آن در فک بیمار میتوان پس از بهبودی جراحی تاج دندان را به روی قسمت بیروی ایمپلنت نصب کرد و نیازمند جراحی مجدد نیست.
توجه داشته باشید که درصد آسیب پذیری این مدل از ایمپلنت نسبت به ایمپلنت دو مرحلهای بیشتر است و از طرف نیروهای داخلی به دندان فشار وارد میشود و حتماً باید در نگهداری و مراقبت از دندان ایمپلنت شده دقت داشت.
4. ایمپلنت دو مرحلهای
این مدل از ایمپلنت نیز محبوبیت ویژهای داشته و اکثر افرادی که تمایل به ایمپلنت دندان دارند، این مدل از ایمپلنت دو مرحلهای را برمیگزینند. در این روش ایمپلنت به واسطه جراحی داخل استخوان فک قرار گرفته و به زیر بافت لثه نصب میشود و سپس دندانپزشک متخصص به کمک بخیه بافت لثه را مسدود میکند تا به هنگام بهبود فشار وارد به نواحی کم شود.
پس از بهبود جراحی اول در جراحی دوم اتصال تاج دندان و ایمپلنت انجام میشود. به جرئت میتوان گفت که این روش به شدت مناسب است. از دیگر روشهای کاشت ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ایمپلنت فوری
- ایمپلنت دندان مینی
- ایمپلنتهای میکرو
- ایمپلنتهای زیگوماتیک
بررسی مراحل ایمپلنت دندان
اگر بخواهیم به صورت خلاصه مراحل ایمپلنت دندان را برایتان شرح بدهیم باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم. این موارد جزء مراحل ایمپلنت و کاشت دندان به صورتکلی هستند:
مرحل اول: داشتن آمادگی به منظور کاشت دندان
اگر بخواهیم به صورت خلاصه مراحل ایمپلنت دندان را برایتان شرح بدهیم باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم. این موارد جزء مراحل ایمپلنت و کاشت دندان به صورتکلی هستند:
مرحله دوم: کاشت دندان ایمپلنت
بعد از آماده سازی بیمار نوبت به حراجی و کاشت ایمپلنت میرسد و در این مرحله محل مورد نظر کاشت از روی لثه به واسطه برش باز شده و حفرهای در استخوان فک ایجاد میشود و ایمپلنت در این حفره قرار میگیرد. پس از قرار گرفتن پیچ ایمپلنت باید منتظر رشد استخوان بود که معمولاً چندین ماه به طول میانجامد.
مرحله سوم: قرار دادن پروتز ایمپلنت
در پایان پس از بهبودی جراحی اول پروتز و سرتاج ایمپلنت نصب میشود. توجه داشته باشید که در این مرحله باید فک و دهان بیمار مورد معاینه قرار گرفته و در صورت مساعد بودن شرایط تاج دندان به روی ایمپلنت نصب شود. دو هفته بعد از نصب تاج و پروتز ایمپلنت دندان بیمار بهبود مییابد.
مواردی که برایتان شرح دادیم انواع ایمپلنت و مراحل کاشت ایمپلنت به صورت خلاصه بود. اگر شما نیز دندانهای از دست دادهای دارید بهتر است که در اسرع وقت به کلینیک دندانپزشکی در شهرک غرب به مدیریت دکتر محسن حسینی مراجعه کرده و متناسب با وضعیت فک و دندانهای خود جراحی ایمپلنت انجام داده و لبخند زیبایی داشته باشید.
دکتر محسن حسینی
متخصص بخش زیبایی
- فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی (ورودی 87)
- 8 سال سابقه فعالیت در کلینیکهای مختلف استان تهران
- اجرای بیش از 5000 عملیات زیبایی
- دارای مدارک معتبر از دورههای زیبایی ایران و اروپا