Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
علت آفت دهان چیست - راه های درمان آفت دهان

علت آفت دهان چیست؟

علت آفت دهان چیست
آنچه می خوانید...

 علت آفت دهان چیست؟ معرفی علل و روش های درمان آن

آیا تا به حال حین خوردن خوراکی و نوشیدنی احساس سوزش و درد شدید را در دهان تجربه کرده اید؟ این وضعیت زمانی رخ می دهد که در دهان زخم کوچکی به نام آفت تشکیل شود. با یک نگاه ساده در آینه می توانید این زخم با جوش سفید رنگ را به راحتی مشاهده کرده و محل دقیق آن را پیدا کنید. اما علت آفت دهان چیست؟

در ادامه ضمن بررسی علل آفت دهان، برخی از روش های موثر برای درمان زخم کانکر (آفت دهان) را برایتان شرح داده ایم. اگر دفعات زیادی است که این زخم را در دهانتان تجربه می کنید، حتماً برای جلوگیری از بروز این زخم، مطلب زیر را تا انتها مطالعه کنید.

آفت دهان چیست؟

آفت یا زخم کانکر یکی از بیماری های شایع دهان است. این عارضه ممکن است در هر سنی رخ دهد و باعث ایجاد سوزش در بافت های نرم دهان شود. زبان، لثه، لب، کام بالا، کام پایین و گونه ها بخش هایی از دهان هستند که ممکن است دچار آفت شوند. در بسیاری از مواقع آفت دهان بعد از 1 تا 3 هفته درمان می شود؛ اما ممکن این وضعیت در برخی از افراد نشانه عفونت دهان یا سرطان باشد. شکل آفت در دهان شبیه به یک جوش سفید بیضی شکل است؛ که معمولاً روی لب، زبان و لثه به راحتی قابل مشاهده است.

علت آفت دهان چیست
علت آفت دهان چیست

آفت دهان با چه نشانه هایی همراه است؟

علائم آفت زدن در دهان برای بیشتر افراد با نشانه های یکسانی همراه است. شناخت این نشانه ها کمک می کند تا بتوان در سریع ترین زمان زخم کانکر را شناسایی کرده و برای درمان فوری آن اقدام کرد. علائم شایع این زخم عبارتند از:

  1. قرمزی و ملتهب شدن دهان
  2. احساس درد در حین غذا خوردن
  3. احساس سوزش شدید
  4. سوزن سوزن شدن دهان
  5. ایجاد زخم سفید یا زرد رنگ

علل ایجاد آفت در دهان چیست؟

دلایل متعددی می توانند باعث شوند تا زخم کانکر روی بخش های نرم دهان تشکیل شود. این دلایل عبارتند از:

  • پایین بودن میزان ویتامین D در بدن
  • ابتلا به بیماری های قارچی
  • ابتلا به بیماری های ویروسی
  • نداشتن خواب کافی
  • تنظیم نبودن فشار خون
  • مصرف بیش از حد میوه های اسیدی مانند پرتقال
  • تمیز کردن دندان با خمیردندان های قوی و ساینده
  • استفاده از فضا نگهدارنده و بریس
  • گاز گرفتن ناگهانی زبان
  • تغییرات هورمونی در بدن
  • ابتلا به بیماری هایی مانند سلیاک، لوپوس، کرون، بهجت، آرتریت
  • ابتلا به بیماری های خودایمنی
  • سرطان دهان
  • کمبود ویتامین B12
  • استرس و اضطراب شدید
  • سوختن دهان با غذا و نوشیدنی های گرم

در نظر داشته باشید که آفت دهان برخلاف تبخال مسری نیست و از طریق مصرف غذا و قاشق مشترک به شخص دیگر منتقل نمی شود. با این حال توصیه می شود تا زمان بهبودی علائم آفت دهان، از انجام کارهایی که باعث انتقال بیماری های دهان می شود، پرهیز شود.

راه های درمان آفت دهان

به طور معمول علائم آفت دهان بعد از مدتی بهبود پیدا می کند و همین مسئله باعث شده تا افراد کمی برای درمان آن به پزشک متخصص دهان و دندان مراجعه کنند. با این حال اگر علائم آفت دهان جدی باشد، پزشک از طریق راه های زیر اقدام به درمان زخم کانکر می کند.

  1. تجویز ژل های ضدعفونی کننده
  2. تجویز پمادهای استروئیدی
  3. تجویز داروهای سرکوپ کننده سیستم ایمنی بدن

درمان سریع آفت دهان در منزل

با انجام کارهای زیر در منزل می توانید سرعت بهبود نشانه های آفت دهان را افزایش دهید:

  1. استفاده از بی حسی های موضعی
  2. پرهیز از مصرف غذاهای تند
  3. شستشوی دهان با پراکسید هیدروژن و آب
  4. مصرف آب به مقدار زیاد
  5. رعایت بهداشت دهان و دندان
  6. شستشوی دهان با آب گرم و نمک
  7. استفاده از کمپرس یخ

راه های پیشگیری از آفت دهان

در اغلب موارد نمی توان از عارضه آفت دهان پیشگیری کرد. با این حال رعایت برخی از نکات کمک می کند تا این عارضه با خطر کمی همراه باشد. این نکات عبارت هستند از:

  1. به صورت منظم برای معاینه به مطب متخصص دهان و دندان مراجعه کنید.
  2. روزانه حداقل دو بار از مسواک استفاده کنید.
  3. روزانه حداقل یکبار دندان هایتان را با نخ دندان تمیز کنید.
  4. در برنامه غذایی خود از سبزیجات، میوه و موادغذایی مفید استفاده کنید.
  5. برای درمان بیماری های زمینه ای که باعث زخم کانکر می شوند، اقدام کنید.
علت آفت دهان چیست
علت آفت دهان چیست

مراجعه به پزشک

آفت زدن دهان مسئله ای جدی و نگران کننده نیست و معمولاً علائم آن بعد از گذشته 1 تا 2 هفته از بین می رود. با این وجود ممکن است گاهی نشانه های زخم کانکر بیشتر از 3 هفته در دهان باقی بماند. در این وضعیت مراجعه به پزشک متخصص دهان و دندان امری ضروری است.

شما می توانید برای معاینه و بررسی علت نشانه های آفت دهان به کلینیک تخصصی دکتر محسن حسینی مراجعه کنید. ایشان به عنوان متخصص تشخیص بیماری‌های دهان و دندان، با تکیه بر دانش بالای خود و استفاده از تجهیزات نوین و پیشرفته، علت بروز علائم آفت در دهان را بررسی می کنند و براساس وضعیت بیمار اقدامات لازم برای درمان را انجام می دهند.

 

 

دکتر محسن حسینی

دندانپزشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو مشاوره و معاینه رایگان

دریافت وقت مشاوره و معاینه رایگان با دکتر حسینی 

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.