Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/drmohsen/domains/drmohsenhoseini.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
آشنایی با بیماری پریودنتال یا عفونت لثه - کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی

آشنایی با بیماری پریودنتال یا عفونت لثه

بیماری پریودنتال یا عفونت لثه
آنچه می خوانید...

پریودنتال نوعی بیماری لثه است؛ که باعث ایجاد عفونت داخل دهان می شود. این بیماری اگر در روزهای اول شناسایی شود، توسط متخصص دهان و دندان بدون روش های تهاجمی قابل درمان است؛ اما اگر برای بهبودی پریودنتال اقدامی صورت نگیرد، این بیماری به سرعت پیشرفت می کند و مشکلات جدی و خطرناکی را برای دهان و دندان به وجود می آورد.

تمام آنچه را که ما باید درباره بیماری پریودنتال بدانیم، علائمی است که بعد از بروز این بیمار دور دهان مشاهده می شود. با دیدن این نشانه ها می توانیم فوراً به پزشک متخصص دهان و دهان مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام کنیم. در ادامه ضمن شرح بیماری عفونت لثه، به معرفی نشانه های آن در دهان می پردازیم.

 

بیماری پریودنتال چیست؟

بیماری پریودنتال یک نوع عفونت باکتریایی است؛ که روی لثه و سایر بافت هایی که در نگهداری از دندان ها نقش دارند، تاثیر می گذارد. این بیماری به اندازه ای جدی است که درمان نکردن آن باعث لق شدن دندان ها می شود. زمانی که عفونت لثه درمان نشود، به مرور زمان باکتری های عفونت استخوان زیرین دوره دندان را حل می کنند و باعث شل یا افتادن دندان ها می شوند.

این بیماری التهابی مزمن معمولاً در افرادی دیده می شود که اهمیت زیادی به بهداشت دهان و دندان خود نمی دهند. در واقع باکتری های عامل این بیماری، در اثر پلاک های جمع شده روی دندان ها ایجاد می شوند. متاسفانه به دلیل مسواک نزدن موادغذایی و باکتری ها سخت شده و باعث ایجاد پلاک روی دندان می شوند. این وضعیت در نهایت باعث بروز انواع پوسیدگی های دندان و التهاب لثه شود.

 

چه عواملی در بروز بیماری پریودنتال نقش دارند؟

با توجه به اینکه باکتری های روی پلاک دندان، عامل اصلی التهاب لثه هستند؛ پس می توان اولین علت بیماری پریودنتال را رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان معرفی کرد. علاوه بر این؛ دلایل دیگری نیز در بروز این بیماری عفونی نقش دارند که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره شده است:

  1. ژنتیک
  2. دیابت
  3. ایدز
  4. مصرف برخی از داروها
  5. مشکلات هورمونی
  6. مصرف انواع دخانیات مانند سیگار و تنباکو
  7. عدم مصرف مواد غذایی مغذی
  8. انواع بیماری های خود ایمنی
  9. ساییدن دندان ها روی هم

با دانستن دلایل بیماری عفونت لثه می توانید از بروز آن جلوگیری کنید. کافیست مصرف انواع دخانیات را کنار بگذارید و بهداشت دهان و دندانتان را جدی بگیرید. آنگاه خواهید دید که کمتر از سایر افراد دچار بیماری های لثه می شوید.

بیماری پریودنتال یا عفونت لثه
بیماری پریودنتال یا عفونت لثه

نشانه ها و علائم بیماری پریودنتال چیست؟

بسیار مهم است که با نشانه های بیماری عفونت لثه آشنا شوید؛ زیرا با مشاهده یکی یا چندتا از آن ها در دهانتان، می توانید فوراً برای درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کنید. موارد زیر از شایع ترین علائم بیماری پریودنتال هستند:

  1. لثه ها با درد، قرمزی و تورم زیادی همراه هستند.
  2. لثه ها از دندان عقب کشیده شده و جدا هستند.
  3. در حین مسواک زدن لثه مدام دچار خونریزی می شود.
  4. دندان ها لق شده و احساس می کنید جدا شده اند.
  5. بوی بدی از دهان احساس می شود.

دقت داشته باشید که همیشه این علائم نشان دهنده عفونی شدن لثه نیستند و بهتر است برای تشخیص دقیق نشانه ها به متخصص دهان و دندان مراجعه شود.

 

بیماری پریودنتال یا عفونت لثه چند مرحله دارد؟

بیماری پریودنتال لثه در سه مرحله تعریف شده است. مرحله اول که به عنوان بیماری التهاب لثه شناخته می شود، خفیف ترین نوع عفونت لثه است؛ که با علائمی چون قرمزی، تورم و خونریزی لثه حین مسواک زدن همراه است. مرحله دوم بیماری پریودنتال به پریودنتیت متوسط معروف است؛ که با نشانه هایی چون عقب رفتگی لثه، فاصله میان دندان و تحلیل استخوان زیرین لثه همراه است.

پریودنتیت پیشرفته آخرین مرحله از بیماری عفونت لثه است؛ که در آن بخش زیادی از استخوان های نگهدارنده دندان از بین می روند و دندان ها لق می شوند. در این مرحله ممکن است نیاز باشد بیمار به دلیل لق شدن بیش از اندازه دندان ها، آن ها را بکشد.

 

آیا بیماری پریودنتال قابل درمان است؟

باتوجه به اینکه شدت عفونت لثه در هر فرد متفاوت است؛ متخصص دهان و دندان روش های درمانی متفاوتی را برای هر مراجعه کننده در نظر می گیرد. البته تمام افراد مبتلا به بیماری پریودنتال در هر مرحله ای باید قبل از مراجعه به پزشک روتین بهداشت دهان و دندان را آغاز کرده و برای از بین بردن جرم ها تلاش کنند.

معمولاً اولین روشی که متخصص دهان و دندان برای درمان التهاب لثه در نظر می گیرد، جرم گیری دندان است. با جرم گیری تمام پلاک ها از روی دندان جدا می شوند و باکتری هایی که در زیر لثه مخفی شده اند از بین می روند.

اگر جرم گیری باعث از بین رفتن پلاک های روی دندان نشود، پزشک با جراحی کاهش پلاک، به حذف پاکت های ناشی از پریودنتیت سطح متوسط تا شدید می پردازد؛ اما اگر این بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد و باعث لق شدن دندان و عقب رفتن لثه ها شود، لازم است که متخصص دهان دندان از طریق پیوند لثه و استخوان، به بازسازی این بخش ها بپردازد.

بیماری پریودنتال یا عفونت لثه
بیماری پریودنتال یا عفونت لثه

آیا می توان از بروز بیماری التهاب لثه پیشگیری کرد؟

خوشبختانه التهاب لثه قابل پیشگیری است و اغلب با رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان، این بیماری در لثه ها مشاهده نمی شود. موارد زیر کارهایی هستند که در جلوگیری از بیماری پریودنتال می توانند موثر باشند:

  1. در هر شرایطی به بهداشت دهان و دندانتان اهمیت بدهید و از مسواک و خمیر دندان حداقل 2 وعده در روز استفاده کنید.
  2. از نخ دندان برای خارج کردن باقی مانده مواد غذایی میان دندان ها استفاده کنید.
  3. مواد غذایی و میوه های حاوی ویتامین C بیشتر مصرف کنید.
  4. مصرف نوشیدنی های الکلی، دخانیات و مواد مخدر را کنار بگذارید.
  5. هر شش ماه یکبار برای چکاپ به متخصص دهان و دندان مراجعه کنید.

 

مراجعه به پزشک

اگرچه بیماری پریودنتال زندگی شما را تهدید نمی کند، اما باعث می شود تا سلامت دهان و دندانتان به خطر بیفتد؛ بنابراین؛ پیشنهاد می شود در صورت مشاهده نشانه های بیماری التهاب لثه، سریعاً برای معاینه و درمان به دندانپزشک مراجعه شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر حسینی با ارائه تخصصی ترین خدمات دندانپزشکی یک مرکز مناسب برای درمان بیماری های لثه و همچنین سایر مشکلات دهان و دندان است. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر حسینی از مشکلات موجود در لثه مطلع شوید و در صورت وجود مشکلی برای درمان آن اقدام کنید.

دکتر محسن حسینی

دندانپزشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو مشاوره و معاینه رایگان

دریافت وقت مشاوره و معاینه رایگان با دکتر حسینی 

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.